Geoparc Orígens

 

La Comissió Geoparc Orígens s'ocupa del seguiment del conveni de col·laboració en la promoció i divulgació dels valors i elements geològics del Geoparc Orígens, fent emfasi en el medi natural on els federats practiquen les seves disciplines esportives: l'espeleologia, el busseig continental  i el descens de canyons. El Geoparc es troba majoritàriament el Pallars Jussà, doncs la Serralada  del Montsec. 

L'objectiu de la comissió és la de preservar el medi subterrani i els canyons, garantint l'accès a tots els federats i evitant la massificació indiscriminada del medi Natural, fent-la compatible amb la divulgació i la promoció. Al mateix temps, promouen l'estudi científic de la zona.

La comissió mixta del geoparc esta composta per un representant a la Federació Catalana d’Espeleologia, un representant de la Societat Amics de la Muntanya i un representant del Geoparc. La SAM representa la Federació si és necessari.

La SAM i la FCE tenen a disposició una exposició fotografica itinerant que reflecteix el patrimoni subterrani del Geoparc, pèr sol·lcitar-la només cal omplir el formulari

 

Responsable de la Comissió

Jordi Pascual (Representant de la SAM sam.tremp@gmail.com ) i fce@espeleo.cat

logo orígens