8M dia internacional de les dones

07/03/2024
Juntta dicectiva

 

La Federació Catalana d'Espeleologia i Descens de Canyons, no ha faltat a l'acte de la UFEC previ al dia internacional de les dones. Enguany, l'acte a permès escltar l'especialista en lideratge femení, Patricia Centeno. 

El 33% dels membres de la FCE són dones, el qual es un percentatge superior a la mitja de les federacions catalanes, però volem arribar a l'igualtat. Actualment, l'Escola Catalana d'Espeleologia té la propoció més alta de dones de la seva història. És un primer pas per aconseguir aquest objectiu pero en vindran molts més.   Ajudeu-nos a aconseguir-ho!!!

 Dia internacional de la dona. Per totes les espeleologues, barranqueres, exploradores, monitores, fotògrafes, tècniques, equipadores… per… | Instagram

 

Manifest 

La Unió de Federacions Esportives per la Igualtat. Per una carrera sense obstacles!
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya -UFEC- vol reafirmar la ferma voluntat de l'entitat en la lluita contra les discriminacions que pateixen les dones i per la consecució d'una societat compromesa amb la igualtat de gènere i d'oportunitats.


Des de la UFEC, encoratgem a totes les dones de l'esport, a les directives, entrenadores, àrbitres, esportistes o voluntàries, a continuar assumint el compromís de liderar una entitat esportiva, club o federació.


Aquest 2024 reivindiquem de nou el 8M destacant la feina que es fa des de la UFEC per a lluitar contra les discriminacions que pateixen les dones i aconseguir la plena igualtat.

És el cas, per exemple, del llançament d'una nova edició del Women Executive Sports Education (WESE), un postgrau que té el propòsit d'apoderar les dones directives del món de l'esport per a desenvolupar el seu lideratge personal i rol directiu, creant una veritable xarxa de poder femení! I ho és també el GAP Women, un projecte europeu liderat per la UFEC amb l’objectiu d’eliminar la bretxa de gènere en l’esport i promoure l’esport integrador i sostenible.

Des de la UFEC seguirem fent feina per a:

Fer del nostre un sector encara més valuós.
Fer créixer la participació femenina en l'esport.
Continuar fent passos cap a la igualtat.
Continuar lluitant per canviar les coses.
Continuar apostant per l'esport com un catalitzador imprescindible per a l'empoderament de la dona i el seu lideratge en la presa de decisions.

Així com l'esport és una poderosa eina de transformació de la societat, la igualtat no és cap privilegi, és un dret bàsic i irrenunciable que hem de defensar entre totes i tots. Gràcies a totes les que lluiteu pels nostres drets. No ens rendirem mai. Per una carrera sense obstacles.