Conveni amb el cos dels Agents Rurals

09/08/2023

El passat 4 de juliol es fa oficialitzar el conveni amb els Agents Rurals i la Federació.

 

Després d'anys de treball en comú, el cos d'Agents Rurals i la Federació Catalana d'Espeleologia van signar el passat 4 de juliol el conveni de col·laboració, el qual posa en paper el que ja es porta duent a terme dia a dia. L'Inspector en cap i el Director del cos,  Antoni Mur i Marc Costa respectivament, van acompanyar-nos en una visita per la seu central i la sala de comandament.  

Aquest conveni permet canalitzar totes les accions que es duen a terme per a preservar el medi i augmentar la seguretat de les nostres activitats. Des de la Federacio fem d'enllaç bidireccional amb els Agents Rurals: comuniquem a tots els federats les situacions del Pla Alfa d'incendis quan afecta a zones espeleològiques o canyoneres i passem les descobertes o agressions al medi que ens comuniquen els federats.

  Accions singulars d'aquesta col·laboració han estat l'extracció de vehicles abandonats al riu Glorieta (Alcover, Tarragona) o al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Matadeperea, Barcelona). També es revisen conjuntament equipaments de descensos de canyons o Torrents com la canal del Migdia (Montserrat, Barcelona) o el Barranc de Nùria (Queralbs, Girona). 

L'escola Catalana d'Espeleologia col·labora amb formació d'ancoratges i equipaments, o en l'adequació o assessorament de zones per afavorir la nidificació d'espècies protegides. Per part dels Agents Rurals, el Grup de suport de Muntanya (GSM) és el contacte directe per reaccionar ràpidament en cas d'urgència.

Estem convençuts que el treball conjunt només pot portar beneficis per a tots els federats i a la societat.