Presentación de los estudios universitarios Ciencias y Tecnologías Aplicadas al Deporte y el Fitnes

23/05/2018

Aquest migdia s’ha presentat el nou grau oficial de Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport i al Fitnes. Es tracta d’uns estudis universitaris oficials impulsats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), UBAE-Eurofitness i Leitat, a t

Aquest nou grau és una proposta de formació pionera no només a Catalunya, sinó també a la resta de l’estat espanyol. Neix amb l’objectiu de formar professionals del món de l’esport amb un perfil molt ampli. El grau inclou la creació de les Beques David Moner, que es finançaran amb els beneficis dels estudis, i que es decidiran en un tribunal compost per diferents experts i líders en esport, tecnologia i fitnes.

Beques i formació dual

Els pilars sobre els quals es fonamenta aquest grau, ha explicat Gerard Esteva, president de la UFEC, són la reinversió, ja que “els beneficis es revertiran en beques per a esportistes catalans”; l’adaptabilitat, “perquè som coneixedors de les necessitats reals del sector i adaptem els estudis a aquestes necessitats, i també a les necessitats dels nostres esportistes d’alt nivell oferint-los una formació dual”. I per últim, el president de la UFEC ha expressat la voluntat de “crear un think tank del món de l’esport, que sigui un espai de reflexió sobre com ha d’evolucionar l’esport a casa nostra, des d’un punt de vista tècnic i general”.

Campus esportiu a Barcelona

Per la seva banda, Rafel Niubó, secretari general d’UBAE-Eurofitness, ha remarcat el fet que les persones que treballen de professors d’educació física representen “només el 5% del món de l’esport”. El dirigent ha exposat que amb aquest grau “volem formar a joves en el 85% de l’activitat restant: la indústria, la salut, el fitnes i el turisme esportius perquè siguin els dirigents del futur”, ha dit. A més, l’exsecretari general de l’Esport ha afegit que “comptem amb el campus esportiu més gran de la ciutat de Barcelona”, en referència al primer campus de l’EUNCET a la ciutat comtal, les instal·lacions d’Eurofitness Can Dragó.

Esport i tecnologia

Joan Parra, vicepresident de Leitat, ha assegurat, al seu torn, que “estem absolutament convençuts que un grau que comparteix, en el seu recorregut educatiu, la ciència i la tecnologia, l’esport i el management no és nomes pioner sinó necessari”. El sector demana especialistes en aquests tres àmbits, però sobretot “que sàpiguen integrar, les millors pràctiques, els millors coneixements i el millor network, per poder assolir l’èxit professional”, ha exposat Parra.      

Com seran els líders del futur?

En la presentació, conduïda pel periodista Jordi Basté, s’ha dut a terme també un diàleg per reflexionar sobre el lideratge dels directius del futur. Hi han participat Bonaventura Clotet (Doctor en Medicina), Isona Passola (Consellera de Cultura de Barcelona), Santi Nolla (director de El Mundo Deportivo), Ernest Folch (director de l'Esport) i Toni Romero (director de l'Esportiu). Els ponents han destacat, entre altres, les qualitats del lideratge femení i la importància d’envoltar-se dels millors i confiar en el teu equip.

En la cloenda de l’acte, Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport, ha fet esment al caràcter punter de Catalunya en molts àmbits. “Som un país de líders en molts sectors, i l’esport no n’és una excepció”, ha afirmat el dirigent.

  • Presentació 1