Crida a tots els espeleòlegs - Patrimoni espeleològic català

25/09/2017

Recuperar tot el patrimoni documental i el material espeleològic i de descens de canyons per permetre veure l'evolució de les nostres disciplines en diferents àmbits.

Comunicat 10/2017

La Federació Catalana d’Espeleologia treballa constantment per preservar el patrimoni documental i material de l’espeleologia catalana. S’ha destinat una gran part del local de la Federació al centre de documentació per protegir i custodiar els llegats que s’han cedit i donat.

La Junta Directiva està fent les gestions oportunes perquè l’administració cedeixi un espai on preservar tot el patrimoni espeleològic i que d’aquesta manera no es perdi ni desaparegui per sempre. Al mateix temps, volem que el nostre patrimoni sigui visible per a la societat catalana. Volem que la nostra història perduri més enllà de les persones. Des del Centre de Documentació fem la crida següent:

  • Recuperem tot el material espeleològic i de descens de canyons que permet veure l’evolució dels materials: cascs, aparells, escales, cordes, mosquetons, equips topogràfics etc.
  • Recuperem tot el patrimoni documental referent a l’espeleologia i el descens de canyons: revistes, llibres, fotografies, topografies originals etc.

S’accepten donacions o cessions. La federació es farà responsable de la seva custòdia i manteniment. Tots aquells federats o no que disposeu d’aquests materials, us preguem que us poseu en contacte amb la federació, fce@espeleo.cat o biblioteca@espeleo.cat , des d’on us informarem al respecte. Demanem que feu arribar aquesta crida a totes aquelles persones que puguin estar interessades.

Barcelona, 25 de setembre de 2017







Junta Directiva
FCE