12/03/2018

Expedició a Iran - Exploració al massís de Parau & Ghala Cave

El dia 12 de Març, a la seu de la FCE, C/ de Mas Casanovas, 66, Barcelona. Es presentarà una conferència sobre l’Expedició al Massís de Parau i l’exploració del segon pou més profund del món (-562m).

Aquest passat 28 d’agost de 2017, començava una expedició internacional a Iran. Durant 15 dies, els participants, van estar en una complexa campanya d’exploració en una àrida zona militar propera a la frontera entre Iran-Iraq. En una altitud mitjana de gairebé 3000m i on l’aigua escassejava sota un sol de justícia a 40ºC. Els resultats de la dura expedició han estat més que satisfactoris. S’ha donat per acabada l’exploració del segon pou més profund del món descobert dos anys abans, Ghala Cave; sent els primers no iranians en tocar fons de l’immens forat. I s’han descobert varies noves cavitats, entre elles Ghijalan Cave, la que de moment ja és la quarta cova més profunda del país gràcies a la nostra feina.

Si voleu conèixer aquesta racó de món i tots els detalls sobre l’expedició no dubteu en venir a la cita. L’entrada és gratuïta...!!!