XI Campionat d’Espeleologia amb TPV de la Comunitat Valenciana

06/07/2017

XI Campionat d’Espeleologia amb TPV de la Comunitat Valenciana

L’1 i 2 de juliol es va celebrar al pavelló d’esports de Morella (Castelló), el XI Campionat d’Espeleologia de Progressió Vertical de la Comunitat Valenciana, enguany “I Campeonato Interfederativo de Espeleologia en TPV”, amb la participació de set esportistes catalans, de la selecció Catalana de la Federació Catalana d’Espeleologia. Durant la sessió del dissabte matí es van disputar les proves de velocitat i resistència en sense fi. Amb categoria infantil, la catalana Núria Teixidor es va adjudicar la medalla de bronze a ambdues proves. Amb categoria juvenil femenina, Mireia Flores va aconseguir l’or tant en velocitat com en resistència. Pel que fa a la categoria juvenil masculina, Pau Flores va aconseguir l’or en velocitat i la plata en resistència, mentre que Oriol Merino va fer-se amb el bronze en velocitat. En categoria Veterà B, Ignasi de Yzaguirre aconseguia la plata en velocitat i Núria Zendrera l’or a ambdues modalitats.

En sessió de tarda es van disputar les proves de circuit aleví i infantil, amb les que amb una excel·lent actuació, Núria va adjudicar-se la medalla d’or.

El diumenge pel matí es van disputar la resta de proves de circuit en les que un cop més la superioritat dels esportistes catalans va ser evident amb ors juvenil masculí i femení per Arnau Calero i Mireia Flores respectivament i una plata per al seu germà Pau, mentre que en categoria veterà B Ignasi i Núria aconseguien dues medalles d’or més.

Finalment es va celebrar la prova d’autosocors, amb la que la parella formada per Oriol Merino i Mireia Flores, va aconseguir encara una altra medalla de plata al emprar un temps extraordinari de només 2’50’’. A més a més els esportistes catalans, van aconseguir el trofeu a la segona millor Comunitat Autònoma de la competició.