Siignat conveni de col·laboració amb ell Geoparc Orígens

03/06/2021
vocalia d'Ecologia i Medi Natural

 

El Geoparc Orígens ha signat un conveni de col·laboració amb la Societat d’Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE). Aquesta signatura s’emmarca dins les activitats de la V Setmana dels Geoparcs Europeus que enguany està vinculada a l’Any Internacional de les “Coves i Carst”.

 

Tant la SAM com la FCE són entitats que tenen un especial interès en la conservació, protecció i foment del coneixement del patrimoni subterrani, que encara roman força desconegut. Per aquest motiu i reforçant el treball en xarxa en què es basen els Geoparcs mundials de la UNESCO, es pretén cooperar per millorar la gestió del territori i treballar directament en aquest patrimoni subterrani en termes de conservació, recerca i divulgació.

 

Algunes de les accions que preveu aquest conveni són la realització d’activitats de divulgació, algunes de les quals ja s’han dut a terme com és l’excursió “El Paisatge càrstic de El Portús” o l’exposició “El Geoparc Orígens sota terra” que es va inaugurar el passat 30 de maig i que estarà disponible a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, durant tot el mes de juny.

 

Aquesta exposició, amb quasi una vuitantena de fotografies inèdites dels fotògrafs locals i socis de la SAM Juan C. Gómez i Jordi Colom, es complementa amb un visor digital on s’hi poden trobar la ubicació i informació de les coves i fotografies diferents a les de l’exposició física. L’exposició virtual està disponible a la web del Geoparc Orígens: https://www.geoparcorigens.cat/ciencia/patrimoni/coves-i-carst/

 

Es preveu també que l’exposició física pugui itinerar pels municipis del Geoparc, per altres territoris  i per les entitats que així ho demanin.

 

Informació addicional