Reunió de la Comissió d'Espeleologia al PN dels Ports

05/10/2021
Junta Directiva

Els grups de les terres de l'Ebre podran continuar les seves exploracions al Parc amb més facilitats i una comunicació directa amb els tècnics.

 

El passat dilluns 4 d'cctubre, la comissió de seguiment de l'espeleologia, composta pels clubs locals ( Espeleo Club Tortosa, UEC Tortosa i CE Dinàmic), el Parc i la Federació Catalana d'Espeleologia,  es va reunir després de molts anys per tractar les necessitats dels espeleòlegs. 

La pandèmia ha canviat els hàbits i també els mètodes per sol·licitar permisos. La bona entesa entre els espeleòlegs i el Parc va permetre treballar tots els temes previstos i trobar un equilibri entre l'exploració, la pràctica o visites i la protecció del medi. Gràcies al treball realitzat per la federació, els grups locals gaudiran de permisos especials d'exploració avalats per la pròpia federació i els federats d'espeleologia tindran una via específica més àgil. 

Al mateix temps, hem engegat conjuntament un projecte de balisat d'algunes cavitats per evitar la degradació de les formacions i espeleotemes, i la revisió de les mesures de protecció d'algunes cavitats properes als camins. Es continuaran les tasques de revisió d'equipament de les cavitats més visitades. Finalment s'ha decidit crear un formulari de comunicació d'incidències per tal de recollir tots els comentaris dels espeleòlegs, ja siguin informant d'avistament de fauna, situacions d'hipòxia o d'ancoratges en mal estat.