Presentació del protocol de comunicacions subterrànies

07/09/2018

Presentació dels resultats del treball realitzat pels alumnes del IES Leonardo Da Vinci a les coves del Toll al grup d'espeleosocors Català.

Amb l'objectiu de potenciar els coneixements en comunicacions subterrànies i espais confinats naturals, la Federació ha proposat un conveni a l'Institut Leonardo Da Vinci de Sant Cugat del Vallès, per què els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà en Instal·lacions de telecomunicacions puguin desenvolupar els sistemes actuals i determinar com millorar-los.

Amb l'adquisició de dos equips Nicola II a finals de 2016, la federació es va proposar millorar el seu ús i treure'n el màxim partit. Un dels objectius principals era que els clubs que realitzen campanyes d'exploració amb vivacs a moltes hores de la superfície, tinguessin un sistema de comunicació amb l'exterior per augmentar la seva seguretat. Per una altra banda, els equips Nicola son bàsics per al grup de l'espeleo-socors català, i calia saber treure'n el màxim partit.

El passat mes de juny a les coves del Toll, els alumnes van presentar els seus resultats al grup d'espeleo-socors. Al mateix temps, i fruit de les gestions realitzades durant el 2017 i 2018, els cossos de segueretat i de rescat en medis confinats (Mossos d'Esquadra UIM- SUbsòl i Bombers GRAE) van ser-hi presents. L'Experiència ha estat tot un èxit i tindrà continuitat en el futur.

 Jornada coves del Toll

L'Espeleo Club Barcelonès ha aplicat el protocol i aquest estiu durant la campanya a Tendeñera va aconseguir establir una molt bona conexió amb l'equip de punta a 1.000 metres de distància. 

 

  • prova nicola
  • prova nicola