Noves publicacions a la biblioteca de la FCE

18/08/2022
Vocalia Biblioteca i Publicacions

Noves guies de la Savoia i de l'alta savoia

 

Aquest 2022 s'han publicat dues guies espeleològiques molt interessants de la Savoia i de l'Alta Savoia. Les dues han estat editades per cada Comité Departemental d'Espeleologia de la FFS, i permeten plantejar-se unes bones vacances i descobrir sectors històrics de l'espeleologia moderna. 

 

La Topoguide Spéléologique en Savoie, està en francés i en anglés. Recull 17 cavitats  del Massís de Bauges i dels Carsts de la Savoia (charteuse i Mauriènne). 

Grottes et Gouffres de Haute-Savoie , està en Francés però es pot trobar en Anglés i en versió digital al web del CDS74 properament.  A l'Haute Savoie es troben els complèxes més profunds de França, la Jean Bernard (-1602m) i Mirolda (-1733m)  i és per això que la guia proposa una cinquantena de cavitats repartides per tot el departament.

És una guia magnífica en la que els lectors trobaran caitats històriques per vistar en familia a qualsevol estació de l'any, com Banges al Semnoz, Archamps o Ballme , fins a cavitats amb rius subterranis com Parmelan o amb un nivell tècnic més exigent.

Cada cavitat ve acompanyada d'una fitxa sintètica, fotografies i una topo. A més a més, un codi QR dona acces a més informació i a una traducció en anglés. Es evident la mà de Bertrand Hauser (descente-canyons.org) en el grup de treball d'aquest projecte.   

 

Recordeu que podeu consultar-les a la biblioteca de la Federació!!!