Noves mesures de confinament

15/03/2021

Condicions de pràctica esportiva vigents a partir de dilluns a Catalunya

 

Un cop publicades aquest dissabte 15 de març la nova resolució de Salut al DOGC (SLT 716/2021 publicada en el DOGC 8364), resumim les condicions de pràctica esportiva vigents a partir de dilluns a Catalunya i en principi vàlides fins el proper diumenge 28 de març de 2021. Aquestes resten de la següent manera:

 • La mobilitat està permesa per tot l'àmbit de Catalunya per realitzar activitats autoritzades o en el grup bombolla corresponent.
 • Es manté el toc de queda vigent entre les 22h i les 06h, excepte per les activitats de caràcter professional.
 • En l'àmbit de les instal·lacions
  • instal·lacions indoor mantenen obertura amb un 30% d'aforament, cita prèvia i amb ús de vestidors quan els usuaris no puguin canviar-se al domicili propi. Les activitats grupals estan permeses mantenint l'aforament dels espais al 30% i ús de mascareta, prèvia declaració responsable sobre l'adequació de la ventilació a l'Annex I de la resolució.  Aquestes restriccions no són d'aplicació als entrenaments federats, que poden desenvolupar-se amb el número de participants que la modalitat requereixi.
  • instal·lacions outdoor mantenen obertura amb un 50% aforament, control d'accés i amb ús de vestidors quan els usuaris no puguin canviar-se en el propi domicili. Les activitats grupals estan permeses mantenint l'aforament dels espais al 50%. Aquesta restricció no és d'aplicació als entrenaments federats, que poden desenvolupar-se amb el número de participants que la modalitat requereixi.
 • En l'àmbit català, es permeten totes les competicions esportives.
 • Les competicions esportives, excepte les estatals o internacionals de futbol i bàsquet professional, podran celebrar-se amb assistència de públic, segons les següents condicions:
  • amb aforament del 30% en espais tancats fins un màxim de 500 persones o un màxim de 1000 en cas de complir les condicions de ventilació previstes a l'Annex I de la resolució.
  • amb aforament del 50% en espais a l'aire lliure fins un màxim de 1000 persones.

 

La pràctica federada al medi natural es possible i des de la Federació recomanem una represa de l'activitat adient a la capacitat física. Penseu que l'espeleologia i el descens de canyons són pràctiques en equip i cal adequar el nivell al membre més inexpert. Al mateix temps, portem molts mesos de confinament i una activitat dura podria provocar sobrecàrregues musculars, contractures, distensions.... prudència i repreneu l'activitat sense forçar les máquines!

Recordem que cal seguir el protocol presentat al CCE i que cal evitar la socialització sense mascaretes al màxim. Atenció amb els desplaçaments amb vehicle particular, ja que cal trobar un equilibri entre minimitzar la contaminació reduint vehicles i mantenir els grups bombolla de pràctica esportiva evitant riscos de contagi. Tots els membres que entrenin conjuntament han d'estar federats.

La llicència

Tot i el decret d’estat d’alarma, volem recordar que la llicència i per tant l'assegurança dóna cobertura.

 

Des de la FCE recomanem limitar la mobilitat al màxim i seguir les limitacions marcades des del Govern català.

 

 • Foto V Barraquet