Nova Regulació del Descens de Canyons a l'EIN de l'Alta Garrotxa

11/03/2020
Comissió de Canyons i Engorjats

El passat dia 1 de març va entrar en vigor la nova regulació per la pràctica del descens de canyons a l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

 

El passat mes de setembre la FCE va presentar al·legacions al Pla de Protecció del medi natural i del paisatge de l’EIN de l’Alta Garrotxa. El nostre objectiu era garantir l'accés a les cavitats i als canyons d'aquesta magnífica zona del nostre país a tots els federats.

Al mateix temps, l'Associació d'Espeleòlegs i Barranquistes va engegar al 2016 un treball conjuntament amb el Consorci de l'Alta Garrotxa per facilitar la regulació a canyons fins aquells moment prohibits. Finalment aquest treball veu els seus fruits.

A partir d'ara, per accedir als canyons Monars, Toll, Bellestil, Monteia, Clot Fosc i Espinau, es podrà aconseguir sol·licitant el permís corresponent a través del web del consorci. Podeu trobar l'accés a la nostra pàgina de Canyons regulats a Catalunya.

Des del setembre, la Comissió de Canyons i Engorjats treballa conjuntament amb el Consorci de l'Alta Garrotxa per arribar a un acord en el règim de visites.

Cal tenir en compte que aquesta regulació es transitòria fins que s'aprovi el Pla de Protecció, però permet de moment, tenir accés a la majoria de torrents.

Podeu recollir a la Federació el nou tríptic amb la regulació.

 

Amb el suport

  • Nova regulació