Nova galeria a l'avenc de Pouetons

07/04/2020
Avent Sanadoval

Durant l'estudi de quirópters a l'avenc s'ha topografiat una nova galeria

 

Durant l’estudi quiropterològic realitzat el 2019-2020 per Avent Sandoval, un dels companys d’exploració, Quim Pesqué, es va fixar en una esquerda del fons de la cavitat la qual es varen endinsar i després de varies desobstruccions es va aconseguir descobrir aquesta galeria de 29 m de recorregut i 3,60 m de desnivell. Aprofitant la topografia publicada el 1976 pel GGG de 123 m. de fondària, s’ha dibuixat la nova galeria descoberta de tal forma que la nova profunditat estimada de la cavitat es situa en 124,60 m.


Per accedir a la galeria Quim-Avent, cal desgrimpar un estret ressalt de 3,40 m. i posteriorment ens trobarem un altre pas estret d’on visualitzarem un gir tancat a la nostra esquerra, en el qual ens endinsarem a la galeria per la que transcorre un petit riuet que seguirem uns 13 m. rectilinis fins al punt de màxima fondària, d’on la progressió resulta impenetrable. En aquest punt remuntarem dos metres per arribar en un nivell superior de la mateixa galeria per la que avançarem estirats entre estretors fins al seu màxim recorregut.


En el transcurs d’aquestes prospeccions de desobstrucció i topografia han participat: Avent Sandoval, Quim Pesqué, Artsiom Skarabahaty, Jaume Sandoval, Rosa Domínguez, Toni Macià, Jordi Llorca, Emilia Doña, Juanjo Rios i Andreu Florit.