L'Espeleologia de la ment inconscient - Sessió Experimental

16/02/2017

La visita a una cova té molt de psicològic, la primera impressió és la d'un immens salt enrere en el temps, un brusc flashback a eres geològiques primigènies, anteriors a l'aparició de l'home a la Terra.

L'Espeleologia de la ment inconscient - Sessió Experimental

Us hi esperem a totes i tots.

La visita a una cova té molt de psicològic, la primera impressió és la d'un immens salt enrere en el temps, un brusc flashback a eres geològiques primigènies, anteriors a l'aparició de l'home a la Terra. No és improbable que estiguem sentint el que sentien els primitius homes de les cavernes, els nostres ancestres, quan penetraven en aquests espais tenebrosos que per a alguns eren santuaris, un territori màgic i sagrat, per a d'altres, boques d'accés a l'inframón. La sensació de perill és magnifica amb la foscor, de res ens serveixen els nostres habituals paràmetres de referència, tot i això hem arribat a superar la barrera de les nostres pròpies pors infundades o no, per traspassar allò que se'ns amaga darrere de la petita cortina del nostre inconscient.

La vista és un dels sentits més sorprenents per les capacitats que ens dóna de percebre nous elements, però no l'únic. És així com les il•lusions òptiques ens juguen trucs, veient coses diferents en diverses perspectives com passa en una cova.

Un exemple és la copa de Rubin, en la qual es poden percebre diferents objectes, depenent de l'angle.

El singular d'aquesta imatge és que pots veure una copa o dues persones, però no simultàniament, no importa quant temps hagi estat en la teva retina; generalment, hi ha una part blanca i una altra negra, i depenent en quina enfoquis la vista és el que podràs veure., els espeleòlegs som capaços de veure una altra imatge en el contorn de la imatge ja que el nostre cervell intenta donar sentit a les nostres experiències utilitzant informació emmagatzemada en el nostre inconscient. Sabries identificar-la?

La percepció individual de cada persona i les preferències de cadascú ens fan únics, tot i amb això tots compartim pors, sensacions i experiències, els nostres patrons mentals són més semblants del que ens creiem en realitat.

Si t'has quedat amb ganes de saber més, no desaprofitis l'oportunitat de viure una experiència experimental a la seu de l'Agrupació Excursionista de Catalunya, de la mà de la maga, mentalista i espeleòloga Nàdia Santamaria.passat 11 de juny es va intentar accedir a la Cova Cuberes, pero les tempestes dels últims dies han arrossegat els sediments obturant la boca. S'ha desobstruit uns 2 metres i mig però encara falten uns quants metres.