L'espeleologia Catalana està de dol

01/04/2023

Ens ha deixat en Joaquim Castaño, el referent de les cordes modernes d'espeleologia i canyons, un amic.

 

Ahir rebíem la trista noticia de què en Quim Castaño ens havia deixat. En Castaño, com tots el coneixíem, era membre de la Junta de la Federació, Instructor de l'Escola (ECE), enginyer de Korda's, company, bon amic...  Un referent de l'espeleologia catalana que tothom coneixia.

Va aconseguir unir la seva passió, l'exploració subterrània, amb la seva feina d'enginyer dissenyant i fabricant cordes. Ell  sabia com ningú, quines característiques havien de tenir les cordes semiestàtiques ja fossin per explorar en punta com per a cursos d'iniciació. Encara que no era amant de l'aigua, va dissenyar la millor corda de descens de Canyons que existeix al mercat i avui en dia tota la compentència intenta copiar. És per això que quan realitzem les nostres activitats el portem sempre amb  nosaltres.  

La seva capacitat docent era immensa, centenars d'espeleòlegs catalans han passat per les seves classes a l'Escola Catalana d'Espeleologia. Tothom es quedava entabanat pels seus coneixements i ningú volia que la seva ponència s'acabés. Et trobarem molt a faltar.

Per expres desig de la familia, no es realitzarà cap homenatge ni acte específic. Tots sou convidats a vetllar-lo o a participar a l'acte de civil de comiat.

La vetlla serà de dimarts 4 d'abril de 18 a les 21h i dimecres de 10 a 15h. La cerimònia civil serà a les 15h.  

Tanatori de Terrassa

Carretera de Montcada, 789

08227 Terrassa