Ha mort en Genar Aymamí i Domingo.

13/01/2023


En Genar s’inicià com a espeleòleg el 1969, a la Secció d’Investigacions i Recerques Espeleològiques (SIRE) de la UEC de Sants i Collblanc, on va desenvolupar la seva principal tasca espeleològica, molt centrada en l’inventari, catàleg i divulgació de patrimoni espeleològic, especialment en l’estudi de balmes i cavitats vinculades a ocupacions humanes històriques, la seva especialització acadèmica. El 2022, va participar en el treball guanyador del premi Font i Sagué de divulgació per un treball al municipi de La Granadella amb aquesta mateixa temàtica.


Al llarg de la seva vida, de forma desinteressada i sempre compromesa, va publicar nombrosos articles, llibres i guies relacionats amb la muntanya i el patrimoni, especialment vinculats a la zona de l’Alt Penedès, tant a les publicacions pròpies de la UEC com en altres sempre relacionades amb l’excursionisme. Pel seu interès espeleològic, destacar que l’any 2003 va publicar el llibre “D’excursió per les coves de Catalunya”.


Va dirigir la revista Excursionisme de la UEC durant 25 anys. També va ser vicepresident de la Federació Catalana d’Espeleologia als anys 10.


Descansi en pau.