Gran participació a la XXII Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya

17/12/2018
Federació Catalana d'Espeleologia

El GIE del Centre Excursionista de Gràcia ha organitzat amb èxit la XXII Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya, fent un emotiu homenatge als descobridors de l'avenc Pompeu Fabra.

El GIE del Centre Excursionista de Gràcia ha organitzat amb èxit la XXII Trobada d'Espeleòlegs de Catalunya, fent un emotiu homenatge als descobridors de l'avenc Pompeu Fabra. Més de 100 persones van participar en algun moment de la Jornada, la qual va permetre que espeleòlegs de diverses generacions hi participèssin conjuntament.

Al matí, una vintena de persones van repartir-se entre l'avenc Pompeu Fabra i Abat Escarré, mentrestant, a la carpa de la Federació els descobridors es retrobaben i recordaben la descoberta 49 anys més tard. En Leonci Canals i en Pere Gener del Centre Excursionista de Vallirana i na Mª Àngels Palau, en Antoni Rocías i Francesc Estanyol de l'Agrupació Excurisionista de Catalunya.

L'acte el va presidir el Sr Gerard Esteve, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, El Sr Juan Manuel Arrabal, Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vallirana i el President la FCE en Lluís Domingo. Es van lliurar unes reproduccions de la nova placa de l'avenc als descobridors, als seus respectius clubs i es van explicar anècdotes d'aquells dies.  Després de fer un homenatge a Pompeu Fabra en el seu any, es van repartir els premis XXVIII Norbert Font i Sagué 2017. El matí va acabar amb el dinar de germanor.

A la tarda, els iniciadors esportius estaven convocats a unes jornades tècniques. La sala del Centre Excursionista Vallirana, va quedar petita per a les més de 80 persones que hi van ser presents. En Javier Turrillo de la firma Spit va donar una master class de resines i cargols roscants. L'exposició va ser seguiga amb molt d'interés i amb molta participació.

Finalment, l'Escola Catalana d'Espeleologia va presentar la unifiació de criteris amb les recomanacions per al pas de fraccionament, el pas de nus, el nus fusion i es va posar a disposició dels participants diversos crolls i punys per que els puguessin provar.

Us esperem a la propera Trobada d'Espeleòlegs a Igualada l'últim cap de setmana de Novembre en el que es conmemoraran els 40 anys de la nostra federació i els 30 de l'Espeleo Grup Anoia.

 

  • pompeu b
  • pompeu b
  • pompeu 4