ESPELEO PIRINEOS

06/10/2018

Els grups catalans presenten a espeleopirineos els resultats de les seves exploracions en els últims 2 anys

Durant el cap de setmana, es va dur a terme la II trobada Espeleopirineos enfocada a les exploracions del Pirineu aragonés. Enguany, la temàtica s'ha ampliat ja que es van poder escoltar treballs de Bioespeleologia, antropologia, socorrisme, Pics d'Europa i de Sardenya.

L'Espeleo Grup Hospitalet mitjançant l'Asociació cientifico espeleològica Cotiella va presentar el resum dels 10 anys d'exploració i ciència en el Cotiella, així com el descobriment d'un Speonomus a la cova del 5 de agosto. El Grup Espeleologia Badalona, va presentar els 50 anys d'exploració al Massís d'Escuain així com les últimes descobertes. Per la seva Banda l'Espeleo Club Sabadell de l'UES, va presentar la revisió de la topografia del Sistema Alba, amb totes les últimes revisions. Un exemplar d'aquesta topografia, va ser repartida entre tots els assistents i a la federació en trobareu una per a cada club.

La SIE del Centre Excursionista Àliga va publicar a les actes, les descobertes i les bones perspectives del sistema de la Peña del Mediodía, massís de Vernera. L'Espeleo Club Barcelonés, va presentar Las cavidades de la serra Tendeñera, així com els bons resultats de la utilització dels dispositius de comunicació Nicola.

Finalment, la Federació Catalana d'Espeleologia va presentar Contribuciones de las federaciones  de espeleología en los ámbitos social, científico y deportivo en España: presente y futuro, en la que es va posar en valor el treball de la federació en la promoció de les exploracions, la formació esportiva i la promoció dels estudis científics. Es va posar d'exemple, la gestió de les cavitats amb hipòxia mitjançant la web i l'APP.      

  • cartell
  • presentació espeleopirineos