Comunicat Junta Direcctiva

26/08/2023

En suport a la jugadora de futbol J. Hermoso

 

Des de la Junta Directiva de la FCE, representants d’una federació esportiva  jove, catalanista i democràtica, sempre hem defensat la igualtat entre homes i dones. La nostra federació és plural i les dones són més del 33% del nostre col·lectiu, tenint entre nosaltres més d'una campiona d'Espanya. 

Davant dels fets duts a terme des de la Real Federación Española de Futbol i la celebració de l’assemblea extraordinària celebrada aquest divendres,  la Junta Directiva de la FCE vol expressar el màxim rebuig  per les actituds i declaracions que s’han vist, per part dels màxims dirigents de la RFEF. Creiem que són motiu de denúncia i són una autèntica vergonya per a qualsevol federació esportiva, club esportiu o entitat esportiva.. El comportament i les paraules del president de la RFEF durant l'assemblea  del passat divendres són obertament masclistes i tots els que han aplaudit el seu discurs accepten aquest comportament 

Per això demanem obertament mesures contundents envers els fets inadmissibles i el comportament del president de la RFEF.  Reclamem responsabilitats i donem suport la postura forta que ha mostrat la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i les jugadores.

Demanem a la Federació Catalana de Futbol que es posicioni publicament a favor de la destitució del president de la RFEF i que dóni suport a les jugadores. 

Envers els assetjadors i actituds  masclistes ni un pas enrere, no ens callarem.