Carta d'Agraïment Dr.Fullola Pericot

28/10/2021

Vocalia de Protecció del Medi Subterrani

FEDERACIÓ CATALANA D’ESPELEOLOGIA

 

La Secció VILLALTA de paleontologia i arqueologia, integrada a la Vocalia de Protecció del Medi Subterrani de la FEDERACIÓ CATALANA D’ESPELEOLOGIA, te com una de les seves finalitats la de protegir les restes paleontològiques, arqueològiques i de fauna subactual, que l’espeleòleg descobreix durant les seves visites o exploracions a les cavitats catalanes i que es troben en perill de ser destruïdes o espoliades.

Un cas han estat les restes trobades a la Cova Simanya (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental) des de el 1984. Aquests materials aportats principalment per membres del Grup Espeleològic Pedraforca i del Grup Espeleologia Badalona, van ser entregats a la Secció Villalta on es van inventariar, publicar i han estat custodiats fins a la data.

El Dr. Artur Cebrià, codirector de les excavacions actuals a la Cova Simanya, ens va demanar veure aquestes restes i en una reunió posterior l’hi van ser entregades pel seu estudi i conservació.

Quan la descoberta per part dels espeleòlegs requereix una valoració i una recol·lecció especifica, la Secció Villalta contacta amb els Serveis Territorials de Patrimoni perquè es realitzi la recuperació i estudi per part dels professionals.

En la major part dels casos, els espeleòlegs descobridors col·laboren amb els investigadors en aquesta tasca.

La Federació vetlla pel reconeixement dels descobridors en els actes de presentació de les troballes i en el text de les publicacions.

Fruit de les aportacions dels espeleòlegs als treballs dels investigadors de la Cova Simanya, presentem la carta d’agraïment del Dr. Josep M. Fullola Pericot. Catedràtic de Prehistòria i director del SERP de la Universitat de Barcelona.

 

Miquel Nebot Obón

Vocalia de Protecció del Medi Subterrani

Informació addicional

  • carta