Acte de record de Francesc Vicens

21/09/2018

Dimecres 26 de setembre al museu d'història de Barcelona a les 19 hores

El proper dimecres 26 de setembre al Musueu d'història de la ciutat (Barcelona) es realitzarà un acte de record de Salvador Vicens que va morir aquest estiu. Més conegut per la seva faceta política, va ser un dels forjadors de l'espeleologia catalana:

Influenciat per la lectura de les gestes de Font i Sagué, l’any 1945 assistí a l’excursió espeleològica organitzada per la Secció de Ciències del Club Muntanyenc a l’avenc del Caietà al Garraf i tres anys més tard, 1948, participava a la creació del Grup d’Exploracions Subterrànies (GES) del Club Muntanyenc. En fou el seu president fins al 1950.

L’any 1954 es constituí la Comissió Tècnica d’Exploracions Subterrànies de la Delegación Regional para Cataluña de la Federación Española de Montañismo. Vicens en fou el seu primer president fins al 1954 en que dimití per ocupacions professionals.

Al 1955, Vicens col·laborà amb diferents obres dins un volum de l’enciclopèdia Pulya. Escriví la primera obra  divulgativa sobre l’espeleologia dirigida al públic en general. Al 1958, l’editorial Selecta edità l’obra Avencs i Coves (el Món de l’Espeleologia).

Dins dels forjadors de l’espeleologia catalana, va rebre la medalla de la Generalitat de Catalunya al 1989 per la seva carrera esportiva.

 

Informació addicional

  • trajeto vicens