25è aniversari de la inscripció a la Llista de Patrimoni Mundial de  l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica

11/12/2023

El 2 de desembre de 2023 es celebrà aquest acte al Centre d’Interpretació situat a l’Ermita de la Pietat a Ulldecona.

 

En una Jornada de Portes Obertes, acompanyats de investigadors i guies es van poder visitar diversos abrics del important conjunt on es troben les pintures rupestres. La participació a l’acte de l’arqueòleg Ramon Viñas (Arqueologia del Comportament Simbòlic) i autor dels calcs de les pintures a la passada dècada dels 70, ens ofereix una explicació molt entenedora del que representen les figures.

Seguidament la alcaldessa d’Ulldecona i autoritats del Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, van dissertar sobre la importància de l’acte.

Una extensa  xerrada a càrrec de la doctora en Prehistòria Virginia Barciela, especialista en art rupestre de la Universitat d’Alacant, fa un repàs als 25 anys de gestió.

Un dinar amb interessants comentaris, històries i opinions de diverses procedències sobre la descoberta, estudi i interpretacions de l’art rupestre, tancà la jornada.